İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: İnternetten Kahve Alırken Dikkat Etmen Gereken 7 Madde

İnternetten Kahve Alırken Dikkat Etmen Gereken 7 Madde

İnternetten Kahve Alırken Dikkat Etmen Gereken 7 Madde

İnternetten kahve almak, yoğun iş-yaşam temposunda zaman kazandırması ve zahmetsiz olması sebebiyle her türlü online alışverişte olduğu gibi büyük kolaylık sağlıyor. Ancak internette aradığınızda kahve al, online kahve al, full hd kahve al, hemen kahve satın al gibi gibi ibarelerin arasından sıyrılıp kahvenizi sipariş ettiğinizde beklediğiniz ürünle gelen ürün arasındaki fark sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu yüzden mağdur olmamanız ve size en uygun kahveyi seçmeniz için bu maddeleri göz önünde bulundurmalısınız. İşte internetten kahve satın alırken bilmeniz gerekenler!

Tüm bu maddelerle ve etik dışı ticaret yapan firmalarla uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan yüksek kafeinli Taft siparişi vererek lezzeti kahve keyfini yaşayabilirsiniz.

jim carrey kahve alıyor

1- Aldığınız kahvenin kavrulma tarihine dikkat edin

kahve kavurma

Kahve, raf ömrü çok uzun olmasına rağmen üst düzey lezzet ve tazelik için kısa sürede tüketilmesi gereken bir bitki türüdür. Birçok kahve markası aylarca raflarda beklemiş, bayatlamış kahveleri paketleyip internet üzerinden satışa sunuyor. Özellikle meşhur kahve zincirleri kahvelerini yurt dışında kavurup Türkiye’ye getirdiği için gümrüğe girip çıkması, size ulaşması derken yaklaşık 3 ay geçiyor ve kahve bütün tazeliğini kaybediyor. Bunun yerine haftalık olarak Türkiye’de kavrulan ve birkaç gün dinlendirildikten sonra direkt satışa sunulan, taze kahvesi olduğundan emin olduğunuz markaları tercih edin. Bu sayede kahvenin en lezzetli haline ulaşarak keyfinizi katlayabilirsiniz. Bizim kahvelerimiz düzenli olarak haftalık kavrulmaktadır, bunu da ekleyelim :) 

2- Alışveriş yaptığınız sitenin güvenli olduğundan emin olun

Maalesef ki internette veya reel yaşamda karşımıza çıkan her satıcı dürüstçe alışveriş yapmaktansa yasal olmayan yollara yeltenerek cebinizdeki paraya göz dikebiliyor. Ancak internet alışverişlerinizde birkaç püf noktaya dikkat ederek sitenin güvenliğini kendiniz ölçebilirsiniz. Bunların en basiti olarak aşağıdaki görseldeki gibi linkin yanına tıklayarak bağlantının güvenli olup olmadığına bakabilirsiniz.

Taft Coffee güvenli

3- Günlük kargolama yapan bir kahve markasını tercih edin

hızlı kargo

Aldığınız kahve markası kahveyi siparişinizden 3-4 gün sonra kargoya veriyorsa araya hafta sonunun girmesi, kargo şirketinin ürünü size ulaştırması derken bir hafta on gün sonra kahveniz size ancak ulaşır. Bunun yerine kahveyi sipariş ettiğiniz gün kargoya teslim eden bir marka tercih edin ki, en fazla 1-2 gün içerisinde ürün size ulaşsın. Keyfiniz yarım kalmasın.

Hafta içi 14:00’a kadar verilen siparişleri aynı gün sonrasındakileri ise ertesi gün kargoluyoruz!

 

4- Aldığınız kahvenin pakedine dikkat edin

Taft Coffee Filtre Kahve pakedi

Kahve pakedinin tek yönlü valfi olup olmadığı çok önemli. Eğer ki tek yönlü valf varsa hafifçe sıkarak çıkan havayı koklayın. Beklediğiniz kahve kokusunu alamıyorsanız kahvenin paketlenmesinde bir sorun vardır ve oksijenle temas etmiş demektir. Bu da elinize bayat bir kahve geldiğini gösterir. Bunun dışında mat, ışık geçirmeyen bir pakedi olması da çok önemli. Güneş ışığının kahveye ulaşması daha çabuk bayatlamasına sebep olur.

5- Alacağınız kahve hakkında yapılan yorumlara bakın

siyahlı adam telefona bakıyor

Bir kahveseverin halinden en iyi başka bir kahvesever anlar. Bu yüzden kararınızdan emin değilseniz yorumlar sizin karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Bunun için kahve sitesindeki yorumlara veya ekşisözlük sizin için güzel bir kaynak olabilir.

6- Kahve satın aldığınız markanın iletişim bilgilerini öğrenin

kahve içen kız telefona bakıyor

İnternetten kahve alırken sipariş verdiğiniz firma sizinle GSM adresi, mail adresi, kargo takip numarası gibi iletişim bilgilerini paylaşmıyorsa herhangi bir sorun yaşandığında yetkili kişilerle irtibata geçemezsiniz. Profesyonel ve yasal bir alışveriş için alışveriş yaptığınız kahve firmasıyla istediğiniz zaman bağlantı kurabilmeniz gerekiyor.

7- Kahveyi çekirdek olarak alıp kendiniz öğütün

çuval içinde çekirdek kahve

Kahvenizi her defasında kullanacağınız miktarda öğütürseniz hem elinizdeki kahveyi çekirdek formunda muhafaza edeceğiniz için kat be kat daha uzun ömürlü olur, hem de her defasında nefis bir kahve deneyimi yaşarsınız. Öğütülmüş kahvenin raf ömrü uzun olsa da tazeliğini yitirmesi yalnızca 4 saat sürüyor! Bu yüzden öğütmeniz sizin için çok karlı. Elektrikle çalışan büyük öğütme makinelerine ihtiyacınız yok. Ufak boyda manuel, ev tipi bir öğütücüyle ömür boyu taze kahve içebilirsiniz. 

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

DAHA FAZLA

Kahve Demleme Ekipmanları Nelerdir? Evde Nasıl Kahve Demlenir?

Kahve Demleme Ekipmanları Nelerdir? Evde Nasıl Kahve Demlenir?

Kahve ekipmanlarını ve evde nasıl kahve demleyeceğinizi merak ediyorsanız, buyrun içeri..

Daha fazlasını oku
Uyku Nasıl Açılır? Uyku Açmak İçin En Etkili 9 Yöntem!

Uyku Nasıl Açılır? Uyku Açmak İçin En Etkili 9 Yöntem!

Uyku açmak, hayatın yoğun temposu içerisinde işlerimiz arasındaki yorucu koşuşturmacada sorumluluklarımızı yerine getirebilmemiz, ya da son geceye bıraktığımız işleri yetiştirebilmemiz için bilmem...

Daha fazlasını oku
Anasayfa Kahveler Fırsatlar Kategoriler Hesabım